Genieten op Lombok
Door: Liz
Blijf op de hoogte en volg Lizette
12 April 2013 | Indonesië, Mataram
Toen we met de bus aan kwamen in het plaatsje Sengiggi stond Abdul, de vader van Rashida, ons al op te wachten. Hij had een leuk hotelletje voor ons gevonden en een goede prijs onderhandeld. Mega grote kamer recht voor het zwembad voor zo'n 25 euro per nacht. :-)
Na een duikje in het zwembad gingen we ons opfrissen en uit eten met de familie Lessy en Lestaluhu. Erg gezellig. Ze kennen de goede plekjes inmiddels wel.
De tweede dag gingen we achter op bij Abdul en oom Mogtar touren, langs monkey forest en andere mooie plekken en langs de kustlijn. Wat een mooie en weer totaal andere omgeving is dit! Super veel palmbomen, groene rijstevelden, prachtig!
Onderweg lunchten we bij Sjors, een Hagenees die al jaren hier woont. 's Avonds weer lekker uit eten met z'n allen, dit keer in Mataran, de hoofdstad. En in het winkelcentrum en een mega grote supermarkt daar rondgekeken. Een bakker gevonden met allemaal lekkere dingen, jammie! Wat mee genomen voor de volgende dag.
Joyce en ik gingen terug in Sengiggi nog bij een barretje met live muziek wat drinken. Het lijkt wel of iedereen in Indonesië kan zingen en gitaar spelen. Mensen kwamen uit het publiek mee doen en het was allemaal kei goed!
De volgende dag hadden we als stranddag bedacht. Alleen het was redelijk bewolkt. In plaats daarvan besloten Joyce en ik een tocht te gaan maken langs verschillende plaatsjes waar ze potten bakken en waar ze sarongs weven. Dat weven hebben we zelf ook geprobeerd. Ze zeggen daar dat als een vrouw niet kan weven, ze niet zal trouwen. Hmm, of t mooi werd wat we deden weet ik niet hahah! En een Sassak dorpje, een traditioneel dorpje, bezocht met typische hutjes. Uiteindelijk kwamen we in het zuiden bij Kuta beach uit. Een super mooi strand met grover zand en mooie rotsen en groene heuvels in de omgeving. Daar wat gegeten en op een bedje wat gerelaxt. Bij gebrek aan andere touristen kwamen alle meisjes die armbanden verkochten steeds achter ons aan. Aan het einde van de middag gingen we weer terug naar Sengiggi. Het uitzicht onderweg, de dorpjes en rijstevelden, gaan volgens mij nooit vervelen!
Terug bij het hotel bleek het zwembad niet goed te zijn. Er zat veel groene alg in. De eerste keer dag wij gingen zwemmen was het ook al groen. We dachten dat het misschien wel zo hoorde, met de planten en zo erbij. Niet dus. Waarschijnlijk was al het alg van de grond losgekomen nadat wij erin gezwommen hadden! Jak!
En 's Avonds weer met z'n allen uit eten, in Sengiggi. Onderweg terug nog wat winkeltjes bekeken met leuke souveniertjes. Eerder hadden we in het Sassak dorp 200.000 betaald voor 2 sarongs. We hadden toen al het gevoel dat het extreem veel was, terwijl we heftig onderhandeld hadden en op zo'n 30% van de eerste vraagprijs waren uitgekomen. Nu in de winkels bleek toch wel dat we het dorpje wel erg gesponsord hadden. Een meevaller, de wisselkoers is veel gunstiger dan we dachten.
We sloten de dag af met een kop thee en koffie.
Vandaag strand! Ik werd wakker en zag de zonnestralen al door de gordijnen komen. Yes, geen wolken! Net een pannenkoek als ontbijt op en dadelijk 5 minuten lopen naar het strand :-)
Op zo'n mooie plek als dit nog steeds geen zin om een internetcafe in te duiken om foto's te uploaden haha! Dat moet nog maar even wachten.
12 April 2013 - 09:07
Cathelijne:
O, klinkt weer super! En gezellig zo, met de familie van Rashida! Geniet ervan! X -
12 April 2013 - 09:20
Elly:
Nou dames, je hebt gelijk om dan te besluiten om maar niet 4 dagen op een boot te gaan zitten om nog even iets op Flores te gaan doen. Tijd is kostbaar en als je het toch al erg naar je zin hebt zeg ik ook, niet doen. Geniet van jullie bezoek aan Lombok. Zwem ze:) -
13 April 2013 - 14:05
Mary Van Hellemond:
Heerluk allemaal zeg. Ik geniet gewoon met jullie mee. Het klinkt allemaal heerlijk relaxed.
Geniet er nog van!!! gr Mary -
23 April 2013 - 14:06