Na regen komt...zonneschijn!
Door: Liz
Blijf op de hoogte en volg Lizette
07 November 2005 | Thailand, Koh Tao
Gisteren was het weer nog niet zo best. Judith en ik hadden brood en kaas gekocht (raar dat kaas opeens zo speciaal kan zijn) en waren weer naar ons paradijsje gegaan. Het was droog toen we er heen gingen en hebben er kunnen lunchen, maar helaas werd de lucht alweer wat donkerder. We zijn toch maar op tijd terug gelopen en hebben weer het spelletje gespeeld bij onze bungalow. We kregen gezelschap van een hond en kat, maar zij vonden elkaar geloof ik niet zo aardig.
's Avonds ging ik wat eten met Bianca, Merlijn, Judith en Zack (een Japanse Canadees) We moesten over een soort pier over het water lopen om bij het restaurant te komen, maar het uitzicht was prachtig. We konden ons bungalowpark zien liggen en mooie rotsstranden.
Judith en ik wilden een keer kijken of we misschien ergens konden gaan stappen, dus namen we een taxi richting de pier. We hebben wat gedronken bij een Engelse pub, Dirty Nelly. Er was niet zoveel te beleven en dit was nog wel de drukste bar die we zagen. Iedereen zat voetbal te kijken... Na een drankje wilden we terug naar ons plaatsje. De taxi chauffeur vroeg het dubbele (nachttarief), maar daar hadden we geen zin in. Dus gingen we op zoek naar een andere taxi. Die konden we niet vinden en we waren toch al onderweg terug, dus hebben we de hele weg teruggelopen. We zijn heel wat uitdagingen aangegaan: grote plassen water midden op de weg, een pad die half dood voor ons over de weg sprong en pikdonkere plekken waar geen straatverlichting was. Maar wij, als ervaren backpackers, hadden zaklampen bij, dus allemaal geen probleem!
Teruggekomen gingen we nog 'ff' wat drinken bij de Easy bar aan het strand. Dat 'ff' werd 4 uur, maar het was wel super gezellig. De jongens die er werken, komen uit Burma en spreken ongeveer net zo goed Thais als wij. Verder waren er nog twee luidruchtige Duitsers en drie Denen. Alles bij elkaar genoeg om naar te kijken, luisteren en lachen.
Vandaag werd ik, ondanks de niet al te lange nachtrust, helemaal happy wakker: de zon scheen! Snel gingen Judith en ik ontbijten, bikini's aan en naar het strand. Robert, de duik-buddy van Bianca, ging ook mee en Bianca kwam later. Alleen een erg grote teleurstelling toen wij bij ons paradijsje aan kwamen: het lach helemaal onder het afval. Overal op het strand lag plastic, dat vanuit de zee de kust opspoelde. Ik weet niet hoe het komt, misschien door de regen, of een schip heeft het geloosd, maar het was opeens gfeen paradijs meer :( Er zat niks anders op dan ergens anders kijken, want het was echt smerig om de zee in te gaan. Je voelde vanalles langs je gaan, bah!
Gelukkig hadden we gisteren onderweg naar het restaurant een strandje gezien en daar gingen we dan ook weer heen. Het was een rots-zand strand, prima om je de dag te vermaken. We hebben hele foto-shoots gehouden op het strand en op de rotsen. Ik ben vandaag weer lekker bijgekleurd!
Vanavond is de laatste avond met Bianca en Judith. Judith gaat naar Bangkok om naar Australie te vliegen en Bianca begint met werken. Ik blijf nog 1,5 dag relaxen. Daarna ga ik ook nog een paar dagen naar Bangkok. Ik vind het wel spannend, want dat wordt de eerste keer dat ik echt iets alleen doe, de reis naar Bangkok. Maar ik heb er alle vertrouwen in. Ik ga met de boot naar de kust en dan met de nachttrein naar Bangkok, dus ik kan lekker slapen.
08 November 2005 - 19:40
Rashida:
Leuke foto's joh!
En spannend hoor dat je nu voor t eerst helemaal in je uppie verder gaat reizen... Nou voorzichtig en geniet nog van je laatste paar dagen!
kus rashida