Gedropt in Ayuthaya
Door: Liz
Blijf op de hoogte en volg Lizette
20 Oktober 2005 | Thailand, Bangkok
Ayuthaya is weer een heel andere stad dan ik tot nu toe gezien heb. Het is heel groot en heeft meer het karakter van een echte stad, maar is rustiger dan Bangkok (gelukkig). Het was de tweede hoofdstad van het vroegere Siam (van 1350 tot 1767) en de naam betekent 'onverslaanbaar'.
We hebben alweer mensen leren kennen in ons guesthouse, Belgen en Nederlanders. Straks gaan we met zn allen met een boottrip langs tempels en aansluitend gaan Bianca en ik de nachtmarkt bezoeken. Die verhalen horen jullie wel weer!
Ow, mijn voeten zijn trouwens een stuk beter. Alleen de muggen vinden me erg interessant, dus nu zit ik onder de muggenbulten... (tja, tis best afzien hier, haha!)
7 uur later....
Die boottrip over de Mae Nam Chao Phraya rivier was wel leuk. We zijn op drie plaatsen uitgestapt: Wat Chai Wattanaram en twee 'moderne' tempels, waaronder Wat Phanan Choeng. Vooral de eerste was erg mooi, oud, typisch Ayuthaya-stijl. Alleen alle koppen waren van de boeddhabeelden afgehakt (door de Burmezen toen zij de stad wilden veroveren). De tweede tempel had wel 100 dezelfde boeddhabeelden langs de wand staan. De derde, Wat Pahan Choeng, had een 19 meter hoge zittende boeddha. Pelgrims komen naar die tempel en dan wordt er ritueel een stukje van het oranje kleed van de boeddha over hen heen gedrappeerd.
De trip duurde ongeveer 2 uur. We stapten vlak bij de nachtmarkt uit, maar die stelde in vergelijking tot de markten die we gezien hebben niet zoveel voor. Geen souveniers, alleen maar eten en wat kleding. We hebben bij verschillende kraampjes lekker eten gekocht, o.a. garnalenballetjes, inktvis, iets van kip en ehh... iets anders lekkers (?)
We wilden naar het guesthouse lopen, maar liepen verkeerd. Toen hebben we maar een sawngthaew gepakt (een truck waarbij je in de achterbak zit). Maar de chauffeur had ons verkeerd begrepen en zette ons bij het treinstation af, terwijl we dicht bij het busstation zitten. We zijn maar weer verder gaan lopen en kwamen langs een gezellig guesthousje, waar we wat gedronken hebben. De man daar zei dat het 10 minuten lopen was. Maar we moesten de rivier oversteken met een boot voor 3 bath (6 cent) en kwamen toen op de weg uit waar we eerder met die truck door waren gereden! Toen was het inderdaad nog maar 5 minuutjes lopen.
20 Oktober 2005 - 13:00
Cathelijne:
Gelukkig maar dat het met je voeten weer goed gaat. Tot je volgende berichtje!
xxx Cathelijne -
20 Oktober 2005 - 13:30
Henky:
Tja seg, als da geen avontuur is, mmm de muggen kunnen wel vervelend zijn, gelukkig zijn ze hier nu weg whaha.
have fun.. ciaokes