Trekking in Chiang Mai - Reisverslag uit Chiang Mai, Thailand van Lizette Mutsaers - WaarBenJij.nu Trekking in Chiang Mai - Reisverslag uit Chiang Mai, Thailand van Lizette Mutsaers - WaarBenJij.nu

Trekking in Chiang Mai

Door: Liz

Blijf op de hoogte en volg Lizette

15 Oktober 2005 | Thailand, Chiang Mai

Ik ben net terug van drie dagen trekken door de jungle hier. Het is echt een ongelofelijke ervaring en ik denk ook niet dat ik het kort kan beschrijven, maar ik zal mn best doen.
We vertrokken met zn 6en vanuit ons Guesthouse: Martin en Holger (duits) Evans en Ben (Engels) en wij tweeem. Alex (of eigenlijk Phrasit, maar dat vergaten we steeds) was onze gids. De eerste dag hebben we ongeveer 2 uur gelopen. We hebben gepauseerd bij een grote waterval om lekker af te koelen. Daarna kwamen we bij een dorpje aan waar we de nacht door brachten. De mensen waren erg aardig. We kregen een lekker avondmaaltijd en dronken daana nog een paar biertjes. Het lokale brouwsel was mij (veel) te sterk. Het slapen was wat minder, de vloer van zo'n houten huisje ligt best hard. Plus de hanen begonnen al heel vroeg loeihard te kraaien, dus heb ik eigenlijk bijna geen oog dicht gedaan. Maar goed...

De volgende ochtend namen we afscheid van de Duitsers, want die deden maar twee dagen een trekking. Wij klommen eerst een heel eind omhoog. Dat was best heavy en ik had toch wel af en toe een pauze nodig om op adem te komen. Maar het uitzicht was onbeschrijfelijk! Het was er zo mooi; groen, hoge bomen, rijstvelden en gezellige houten hutjes wisselden elkaar af. Na ongeveer 6 uur te hebben gelopen kwamen we bij een klein dorpje aan, naast een waterval. Dus konden we weer lekker plonzen. Daarna kregen we weer een heerlijke maaltijd, gevolgd door een paar gezellige biertjes. We deden spelletjes zoals geluid maken door in je handen te blazen en raadsels. Sit, de man die er woonde, deed gezellig mee. Met handen en voeten konden we ons wel verstaanbaar maken. Deze nacht mocht ik in de hangmat van Evans slapen. Dat lag een stuk beter!
De derde dag trekking vond ik wel de meest bijzondere. Ik was al happy met het feit dat ik het gehaald had om alles te lopen. Ik had wel spierpijn, mijn schoenen begonnen een beetje pijn te doen en ik was moe, omdat ik toch minder had geslapen dan normaal. We gingen na wentelteefjes als ontbijt twee uur lopen door de rijstvelden en de bossen. Daarna kwamen we bij een waterval aan om het zweet er weer af te spoelen. We moesten nog een stukje doorlopen om uiteindelijk bij de olifanten uit te komen (!!!!) We hebben een uur lang op een olifant rondgereden. Echt geweldig! Ongelofelijk, zo'n groot beest, het voelt zo ruw en het is zo machtig! Dat is tot nu toe mijn meest speciale ervaring. Ik kon het gewoon niet geloven. Evans en Ben zaten ook op een olifant en er liepen twee kleine olifantjes mee. Die liepen elkaar te klieren toen we door de rivier liepen. Dat was zo gaaf om te zien. In de bossen trokken ze er ook hele bomen uit de grond! Wouw!
Nadat ik een beetje bijgekomen was van deze ervaring, stond de volgende uitdaging al op ons te wachten: een bamboevlot om te raften. Dat was lachen. De rivier ging niet super snel, maar het was wel sanuk, zoals ze dat hier zouden zeggen, leuk dus. Evans viel een keer van het vlot en op een gegeven moment moesten we er allemaal van af. We snapten niet waarom, maar toen zagen we andere jongens het ons voordoen. We gingen van een rots afspringen. Ik ga in Nederland niet eens van een glijbaan in het zwembad, maar dit kon ik niet aan me voorbij laten gaan. Het was echt kicken. De klif was ongeveer 7 meter hoog. Ik ben zelfs twee keer geweest. Daarna raften we nog een stukje verder en toen was de trekking al ten einde. De tijd was voorbij gevlogen. Het was pittig, maar zeker de moeite waard. Met Evans en Ben hadden we zoveel lol, dat we nu samen in het internetcafe zitten en straks weer wat biertjes gaan pakken.

Chiang Mai is Bianca en mij tot nu toe zo goed bevallen, dat we na deze nacht nog wel langer blijven. De verhalen volgen.....

• 15 Oktober 2005 - 20:34

Smam:

geweldig wat je allemaal ineens durft zeg, petje af. kusje smam

• 16 Oktober 2005 - 09:56

Linda:

Spannend verhaal, gaaf dat je op een olifant hebt gereden. Leuke foto's! xx linda

• 16 Oktober 2005 - 19:41

Cathelijne:

O, wat gaaf allemaal zeg! Lijkt net zo'n film, als ik dat allemaal lees!
    xxx Cathelijne

• 17 Oktober 2005 - 06:50

Ingrid Merks:

Hoi Lizette,
    Nog maar net een week weg en nu al zoveel beleefd. Geweldig! Mooie foto's. Ik weet van ivo dat hij ook eens van een rots in het water is gesprongen. Wie weet is dat wel dezelfde rots. Nog veel plezier en ik wacht met spanning op de volgende foto's en je reisverslagen.
    Liefs tante Ingrid

• 17 Oktober 2005 - 10:06

OOO:

LEUKE foto's en leuk verhaal.
    Veel plezier he

groetjes en kusjes