Geland in Bangkok - Reisverslag uit Bangkok, Thailand van Lizette Mutsaers - WaarBenJij.nu Geland in Bangkok - Reisverslag uit Bangkok, Thailand van Lizette Mutsaers - WaarBenJij.nu

Geland in Bangkok

Door: Liz

Blijf op de hoogte en volg Lizette

10 Oktober 2005 | Thailand, Bangkok

Hoi allemaal,

Het eerste bericht uit Thailand. De reis ging prima, heb lekker liggen slapen in het vliegtuig, dus we waren er 'zo'. Op het vliegveld in Bangkok moesten we wel even in de rij staan voor de douane, maar daarna hadden we al meteen onze bagage en toen we doorliepen stond er iemand met een bordje met onze namen op ons te wachten om ons naar het hotel te brengen. Wat wil je nog meer? Het hotel is ook prima. Mooie kamer, perfect om ff bij te komen.

Maar we zijn natuurijk niet op onze kamer blijven hangen, maar een taxi richting Khao San road gepakt, the place to be for Backpackers. Waar we ons eerst ontzettende touristen voelden tussen de thai, val je op Kao San niet eens meer op. Een drukte van jewelste, overal mensen en overal eettentjes. Wij hebben op save gespeeld en zijn ergens gaan zitten eten. Heerlijk!!! Toevallig een Nederlands stel ontmoet, was erg gezellig. Daarna nog wat door de straten gestruind, maar we waren toch ook wel moe...

Vandaag zijn me eerst langs het reisbureau geweest. Daar hebben we een reis naar Chiang Mai geboekt voor de komende dagen. Daarna zijn we met de tuk tuk (wat trouwens ook een ervaring is, die dingen gaan hard!!) naar een boot gegaan en op de Chao Phraya River rondgevaren. Lekker luxe, een hele boor voor ons tweeen. Maar het water spettert op en alleen de kleur verraadt al dat je het liever niet in je gezicht krijgt... (en toch zie je mensen erin zwemmen...)Tijdens de rondvaart zagen we prachtige tempels en houten huisjes naast elkaar. We zijn ergens anders uitgestapt en daar te voet een beetje rondgekeken. Het Grand Palace was helaas al dicht, morgen nieuwe poging. Met een tuk tuk wilden we (op advies van een thai op straat) naar twee Wats (tempelcomplexen) in de buurt van ons hotel. Maar die chauffeur wilde ons perse langs winkels brengen waar we toch niks gingen kopen, maar waar hij coupons voor benzine kreeg. Een keer is leuk, maar na drie keer wil je toch gewoon gebracht worden waar je zelf heen wil. Maar ach, ze zeggen het allemaal met een lach, dus bedoelen het vast goed :)

Nu zijn we weer op Kao San road, beetje eten, beetje rondkijken. Morgen gaan we nog in Bangkok rondkijken. En dan 's avonds met de nachttrein door naar Chang Mai. Daar gaan we in ieder geval een trekking maken en waarschijnlijk daarna weer naar het zuiden reizen, maar ja niks is nog zeker... echt het ultieme gevoel van vrijheid!

• 10 Oktober 2005 - 13:16

Linda:

Ohh liz, klinkt echt super gaaf!! Was ik maar daar!! VEel plezierr! xx

• 10 Oktober 2005 - 13:31

Je Mam:

je zou er jaloers op worden om daar te mogen zijn.
    Groetjes

• 11 Oktober 2005 - 09:40

Cathelijne:

Hoi Liz,
    Oo, gaaf man! Leuk dat je zo gauw iets van je hebt laten horen. Zaterdag en zondag dacht ik steeds...waar zou Liz nu zijn? Is ze al geland? Tot gauw!

• 12 Oktober 2005 - 16:13

Maartje:

Hey meis!
    Top dat we mogen meegenieten! Ziet er gaaf uit en heb de indruk dat je je zekers ook wel vermaakt. Geniet ze nog! En hopelijk dat wij hier in het zeker in vergelijking maar simpele Holland weer snel een keertje mee mogen kijken! Travel along!
    Liefs,
    Maartje