Guangzhou /Kanton
Door: Lizette
Blijf op de hoogte en volg Lizette
29 September 2011 | China, Kanton
De laatste dag vliegt voorbij! De nachttrein was erg rumoerig, helaas niet zo goed geslapen. Om vervolgens tot de ontdekking te komen dat kanton niet zo'n mooie stad is en het de hele dag zou regenen... (en dat heeft t ook gedaan).
In het hotel was de kamer nog niet schoon. Wachten... Vervolgens gaf de douche alleen heet water. Wachten... Vervolgens was de douchekop kapot. Wachten... Je snapt wel hoe dit in combinatie met het weer en het bijna-naar-huis-gaan een geweldige impact op mijn humeur had. Ter zelfbevrediging dan maar de stad in en shoppen.
Eerst naar een bekende markt. Maar na een paar straatjes met exotische en volgens mij zelfs beschermde dieren (schildpadden) had ik het al wel gezien. We zochten een plek om te lunchen en maakten voor het eerst kennis met de kantonese keuken. Die is net weer ff wat anders... Ze eten hier alles dat kan lopen. We dachten met het aanwijzen van foto's het eten beperkt te hebben tot groenten, beef en vis. Maar in die vis zaten wel erg veel botjes. Ik kreeg nauwelijks vlees ervan af met m'n stokjes. Dus toch maar even vragen of het gerecht wel klopt. Nou, ze hadden er ook kikkers bij gedaan!! Bah!!!! De kikker heeft t niet lang in m'n lichaam volgehouden.
Vervolgens met een taxi down town voor de laatste inkopen. De winkels vielen eigenlijk wel tegen en het regende zo hard dat ondanks de paraplu m'n benen en voeten kletsnat waren (koud is het niet). Nog wat kleding gekocht en toen een taxi terug naar het hotel. Een taxi was niet nodig geweest, want het hotel was om de hoek. Maar ja, in een grote stad ga je ervan uit dat alles ver weg is.
En nu de laatste avond. Gegeten met een groep. Dit keer zonder botten en rare beesten. Nog leuk gepraat met bloem, de gids, die steeds veel vertelt over hoe anders het leven in China is. Ik heb diep respect voor haar als werkende vrouw en moeder die haar ouders eens per jaar ziet, haar dochter 4 x per jaar en haar man ook zoiets. Het leven en de mind set is hier zo anders. Ik kan met mijn Hollands hoofd niet snappen dat de mensen hier nooit eens vragen waarom iets is zoals het is, maar gedijen in hoe het is.
Vanavond nog wat drinken en dan morgen naar huis vliegen :-( natuurlijk mis ik jullie wel, maar je kent me, war mij betreft had de reis nog veel langer mogen duren!
Verstuurd vanaf mijn prachtige iPhone
30 September 2011 - 04:40
Rashida:
Het is altijd jammer om weer naar huis te gaan, maar wij vinden t natuurlijk fijn om je weer te zien! Tot snel Xxx -
30 September 2011 - 07:59
Judith Versteegh:
Goede reis terug en bedankt voor al je reisverhalen...vind het alleen wel irritant dat ik de vieze dingen van jou reis steeds tijdens mijn ontbijt las....niet zo smakelijk haha. -
30 September 2011 - 09:17
Gaby:
He lieffie,
Voor jou jammer dat het er op zit, maar je kunt het toch maar weer op je lijstje bijschrijven!! Heb een goede terugreis en hoop je weer snel te zien! Wanneer kom je aan in Nl?
Dikke kus! -
30 September 2011 - 17:35
Maartje:
Hey Lizette!
Eindelijk een momentje gevonden die nice stories van je te lezen. Laatste mail voor update die ik binnen kwam was voor dit verhaaltje. en wat lees ik... Is het al weer het einde van je vakantie.
Ik ga snel alle voorgaande verhalen eens lezen want ben weer benieuwd. Maar deze update alleen al doet me geloven dat je weer genoeg spannends hebt meegemaakt; kikkers?!...aaaahhhh!
Geniet nog van de laatste vakantieuurtjes en alvast een goede reis terug!
Je zult waarschijnljk nog wel kreten van me tegenkomen in eerdere verslagen. Ik werk met terugwerkende kracht;)
Bon voyage!
Liefs,