Nature calls in Pak Chong
Door: Liz
Blijf op de hoogte en volg Lizette
24 Oktober 2005 | Thailand, Pak Chong
Aangekomen in Pak Chong wilden we in eerste instantie naar een hotel in de stad. We poeierden een man af die ons naar een guesthouse wilden brengen en liepen vol goede moed de stad in. Maar na een paar minuten met onze tassen te hebben gesjouwd en geen idee hadden waar we heen moesten, zijn we toch maar naar de man terug gegaan en zo kwamen we bij het Khao Yai Garden Lodge guesthouse. Erg mooi, tuin met tropische planten en schildpadden en kikkers.... in the middle of nowhere! Nou ja, 7 km van de stad af. Maar we kwamen voor de natuur, dus zouden ons daar wel prima vermaken.
Die middag konden we meteen een halve dag trip maken. Samen met Marscha en Harm, een Nederlands stel, en een oude spanjaard gnigen we met de auto naar een waterbron. Mensen waren er aan het zwemmen met kleding aan. (Thaise zwemmen altijd met kleding aan) Het was een nationale feestdag (herdenking van koning Rama IV) dus het was erg druk. Daarna gingen we naar een tempel met een grot erbij. De tempel was redelijk nieuw en niet echt speciaal. Net zo mooi en uitbundig als alle andere moderne tempels. Maar de grot was wel leuk. Er zaten vleermuizen in en je zag plekken waar mineralen door kwamen. Daarna gingen we naar de batcave. Ik dacht dat dat het hoogtepunt van de dag zou zijn en dat we IN de grot zouden gaan. Maar het viel een beetje tegen. Onze over-enthousiaste gids Tuk vond het geweldig en kon niet wachten tot het zover was... we zagen de vleermuizen uit de grot vliegen terwijl wij onder aan de berg buiten stonden. Ik heb het dus van een afstandje kunnen bewonderen. Het was wel gaaf om te zien, een lange slinger van vleermuizen door de schemering, maar niet wat ik verwachtte.
Die avond zijn we nog naar de markt in Pak Chong geweest. Ik kon het weer niet laten een leuk truitje te kopen. Verder hebben we alleen maar eten gekocht. We hebben een vrouw ontmoet die in Bangkok woont. Ze sprak ons aan toen we bij de bananen-pannekoeken stonden. Ze heeft ons getrakteerd en we hadden het over van alles en nog wat. Ze was samen met haar moeder, een schattig oud vrouwtje. Toen we afscheid namen, zij het moedertje stiekum dat ze voor het ministerie van defensie werkte! We hebben dus gewoon een speciaal iemand ontmoet! Dat is wel een gaaf idee. We hebben emailadressen uitgewisseld, dus wie weet spreken we elkaar ooit nog.
De tweede dag hebben we de hele dag in het nationaal park Khao Yai doorgebracht. Dat is het grootste natuurpark in Azie. Op de heenweg kwamen we langs olifanten en ik wilde natuurlijk weer op de foto. In het park reden we eerst met een auto naar een uitzichtpunt, maar het was te bewolkt om veel te kunnen zien. We reden verder naar een punt waar we onze eerste wandeling gingen maken van een uur. Daar liepen we echt door het regenwoud, er was geen pad, alleen veel takken, gras, bomen en... bloedzuigers! Ik wist niet hoe de beestjes eruit zien. Bianca had opeens een soort wormpje op haar vestje dat wel grappig bewoog. Ik heb het gefilmd, omdat ik niet wist wat het was. Toen ik later wel 7 van die dingen tegelijk aan mijn sokken had hangen, wist ik pas dat het bloedzuigers waren! Ze waren niet groot, we hadden extra sokken aan en gelukkig hebben ze me ook niet echt gebeten, maar ik vond ze wel smerig!
Na deze wandeling was ik blij ff niet mijn benen te hoeven checken op vieze beesten en liepen we langs een souveniershop. De broek die ik aan had, was een beetje kapot en zat niet fijn. Ik zag toevallig een leuke broek voor 3 euro en kon het dan ook niet laten... die oude kan ik nu weggooien.
De tweede wandeling duurde 2 uur. Dat wasd wel over een pad en daardoor een stuk makkelijker, maar wel ook erg leuk. We hebben eigenlijk niet echt veel dieren gezien tijdens het wandelen. Wel een magnoliaboom en een kaneelboom. En veel insekten, natuurlijk...
Na het wandelen gingen we lunchen en met de auto verder rijden. Toen zagen we apen in de bomen en op de weg. Dat was wel gaaf, om ze ook een keer in het wild bezig te zien. Uiteindelijk kwamen we bij een uitzichtpunt boven op het hoogste punt uit. Alleen het zicht was nog steeds slecht door de wolken. De zonsondergang was wel prachtig.
Na het avondeten gingen we nog een uur met de avondsafari mee. We zagen vooral veel herten, een groot stekelvarken, een jakkel en een cevilkat. Dat was wel tof, want iedereen zat gespannen in de auto op te letten of we iets zagen. Terug bij het guesthouse was ik moe van de hele dag in de natuur. We hadden besloten dat als het de volgende dag zonnig zou zijn, we een dag zouden relaxen aan het zwembad. Als het regende, zouden we door gaan naar Kanchanaburi...
25 Oktober 2005 - 13:39
Desiree Eyck:
Hoi Lizette, ik lees regelmatig en met HEEL veel plezier jouw dagboek. Je hebt het wel geweldig he? Prachtige foto's en leuke verslagen! Hoop dat je enorm geniet en groeten uit herstachtig Nederland.
Desiree -
27 Oktober 2005 - 19:39
Fam. René De Kort:
Hoi Lizette, zo te lezen heb je wel een ontzettende leuke vakantie met veel bezienswaardigheden. Houden je voeten het wel allemaal vol? Groetjes
en tot wederhoren.